Peter van Eerdenburg

Soms hoor je mensen, die je niet kent, maar wiens stem jou zo bekend lijkt als de stem van je moeder of vader. Okay, dat is misschien iets overdreven, maar gewoon een bekende stem.

Zo verging het ons afgelopen vrijdag: we zagen een filmpje, dat we in het kader van Imagining Tomorrow 2014 bekeken en beoordeelden. Er was iets wat ons triggerde: de stem op het filmpje. Die kenden we: ruig, vaderlijk, veilig, zakelijk, maar tegelijk zelfs een beetje sexy. In alle hektiek en tijdkrapte werd door de filmmakers nog even lovend gewezen op het feit van wie de stem afkomstig was. Ja, mooi en ook WAANZINNIG lief dat deze meneer het uit liefde en enthousiasme voor het filmpje en de groep deed: Je stem uitlenen – dat is nogal wat.

Maar eerlijk: zo’n stem kan een film maken of breken. In dit geval voegde het wel essentieel iets toe aan de film, immers was het voorgestelde idee nogal ambitieus. Als zo’n idee dan voorgesteld wordt door een vaderlijke en rustgevende verteller, komt zo’n idee toch binnen het haalbare, het reele voorstellingsvermogen.

Wiens stem was dat dan?

ImagePeter van Eerdenburg. De incrowd van Hilversum zal hem zeker persoonlijk kennen. Hij heeft zijn reputatie verdiend. Het gekke is, dat wij hem (tenminste dan zijn stem) ook kennen. En niet alleen wij: U OOK!

Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst met betrekking tot TV- en radio optredens en luisterboeken. Het verbaast dan ook niet als we op zijn website een kleine selectie van opdrachtgevers zien, die – net als wij – grote ambities, duidelijke visies en vertrouwen willen uitstralen. Naast Heineken (yeahh!), Audi (gaaf!), verkeerseducatie (niet verkeerd in combinatie met de twee eerdere opdrachtgevers:-)) ezv. bevinden wij ons mede door deze stem in uitstekend gezelschap.

Dank ook van onze kant aan Peter! We hebben met zeer veel plezier genoten van Imagining Tomorrow 2014 en waren zeer onder de indruk van het resultaat van het groepje studenten die de film “BioScoop” gemaakt hebben – mede dankzij zijn stem!

http://www.petervaneerdenburg.com/

One comment

  1. Dank voor de prachtige complimenten, ik heb dit graag gedaan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: