Groei…. Imagining Tomorrow 2014

Vandaag waren we uitgenodigt voor de eindpresentatie van Imagining Tomorrow 2014 op de Hogeschool van de Kunsten (HKU) in Hilversum.

Een met studenten gevulde blauwe zaal verwelkomde ons om 9.00 uur. Overal stonden maquettes, filmapparatuur en zenuwachtige studenten: het intensieve werk van twee weken full-time brainstormen, focussen, voorbereiden e uitwerken zat erop: vandaag worden alle eindresultaten eerst aan de opdrachtgevers gepresenteerd. Uit elk drie presentaties mochten de opdrachtgevers hun 1e keuze voor de inbreng bij de jury nomineren.

Het leek op een “Holland gots talent”- show….toch was het de studenten gelukt om ons te verbazen, te emotioneren en te overweldigen met de hoeveelheid en kwaliteit van hun ideeen en talent.

GrowingGreenHouses scoorde goed, zelfs zeer goed: het idee werd duidelijk en de daaraan te koppelen activiteiten met een evenzo grote impact waanzinnig!

Eerst het idee, dan de mogelijkheden en de wijze…we hadden enorme spijt van het feit dat we niemand van de gemeente Almere mee hadden genomen. Maar dat zijn nu de volgende stappen: verbinding op locatie, stad, regio, nationaal en internationaal.

Groeit u mee? Bekijk dan eerst de volgende video’s en de uitgewerkte ideeen.

1. Growing Green Houses – het idee en de impact

by Luke Davids, Charlotte Kooijman, Job van Rijn, Rosalie van Tintelen, Leeroy van Weert

2. Treeshaping & Education – het festival

3. BioScoop – around the world

by Hanna Stroink, Patrick Huijs, Sjoerd van Leeuwen, Klaartje Til en Laurens Lenssen:

Met enorme dank aan Robert-Jan, Davey, Lilian en Stefan voor het ondersteunen en begeleiden van het harde en inspirerende werk van de afgelopen weken. Dank aan de HKU voor ondersteuning en podium!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: